Ministerul Apărării Naţionale a început procedura de achiziţie publică pentru modernizarea fregatelor Regele Ferdinand şi Regina Maria, lucrările urmând să înceapă, cel mai probabil, anul viitor, a declarat, joi, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, care a participat la exerciţiul HISTRIA 15 desfăşurat în Poligonul Bagadag.

Suntem în procedura de licitaţie pentru achiziţia necesară modernizării fregatelor, etapa a II-a. Avem bani asiguraţi prin credite de angajament care în momentul încheierii contractului se transformă în credit bugetar”, a afirmat ministrul Mircea Duşa, potrivit Agerpres.

El a adăugat că lucrările de modernizare a fregatelor româneşti vor începe cel mai probabil anul viitor. „Eu cred că lucrările nu vor începe efectiv anul acesta pentru că procedura de licitaţie este destul de complicată şi în acest domeniu militar, când vorbim de achiziţie inteligentă lucrurile sunt un pic mai complicate”, a mai spus ministrul Duşa.

La rândul său, şeful Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ciucă, a amintit că în prezent există programe "majore" de investiţii pentru creşterea capabilităţilor operaţionale.

„Bazându-ne pe o predictibilitate de 2% a bugetului începând cu anul 2017, am gândit o strategie multianuală pentru înzestrarea MApN”, a precizat Nicolae Ciucă.

Cei doi oficiali au participat joi după-amiază la exerciţiul HISTRIA 15 organizat în Poligonul Babadag, care a reunit aproape o mie de militari şi circa 100 de mijloace MApN.

Digi 24