Pompierii din Caraş-Severin au detonat, miercuri, mai multe stânci pe DN 57, în localitatea Cozla, pe Clisura Dunării, pentru deblocarea traficului care este închis în zonă de la începutul anului, din cauza unor căderi de pietre de pe versanţi, acţiunea continuând şi în zilele următoare.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Semenic” din judeţul Caraş-Severin, pompierii au folosit o sută de kilograme de trotil pentru detonarea stâncilor.

Acţiunea va continua şi în zilele următoare, astfel încât circulaţia pe DN 57, în zona localităţii Cozla, să fie redeschisă.

La operaţiune participă echipa pirotehnică a Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, sprijinită de echipa pirotehnică a Detaşamentului de Pompieri Reşiţa, precum şi specialişti ai Secţiei Drumuri Naţionale Orşova, echipaje ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, voluntari de la Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat (Salvamont) şi Oficiul de Căpitănie Moldova Veche.

Pompierii avertizează că pe durata lucrărilor există posibilitatea întreruperii furnizării curentului electric în zonă.

Traficul pe DN 57 Orşova - Moldova Nouă, în zona localităţii Cozla, este blocat din decembrie anul trecut, din cauza căderilor de pietre de pe versanţi.