Trei bărbaţi din judeţul Argeş care ar fi cultivat canabis pe un teren viran situat la periferia oraşului Mioveni au fost reţinuţi pentru trafic de droguri de risc, poliţiştii ridicând 15 kilograme de plante în urma percheziţiilor făcute în acest caz.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Poliţiei Române, poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate Piteşti, împreună cu procurorii DIICOT, au reţinut trei bărbaţi din oraşul Mioveni, suspectaţi de trafic de droguri de risc.

Cei trei - unul în vârstă de 33 de ani, iar ceilalţi doi de 35 de ani - au fost prinşi în flagrant, joi, în timp ce cultivau, preparau şi comercializau plante de canabis.

În urma cercetărilor, anchetatorii au constatat că, în ultimele trei luni, cei trei ar fi înfiinţat pe un teren viran de la marginea oraşului Mioveni o cultură de canabis, plantele fiind cultivate atât în sol, cât şi în ghivece speciale, pe care cei trei le irigau şi le fertilizau în fiecare zi.
 

Anchetatorii au făcut trei percheziţii la locuinţele bărbaţilor, în urma cărora au ridicat ustensile folosite pentru cultivarea canabisului, precum şi răsaduri, cantitatea de plante ridicată de pe terenul respectiv fiind de aproximativ 15 kilograme.

În acest caz, şapte persoane au fost duse la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti pentru audieri, iar cei trei bărbaţi prinşi în flagrant au fost reţinuţi, în noaptea de joi spre vineri, pentru 24 de ore, pentru trafic de droguri de risc, urmând a fi prezentaţi, în cursul zilei de vineri, Tribunalului Argeş, cu propunere de arestare preventivă.