Un avion de vânătoare american s-a prăbuşit marţi într-o pădure din Bavaria, în sudul Germaniei, dar pilotul a reuşit să se catapulteze şi a suferit răni uşoare, a anunţat poliţia, citată de Reuters în pagina electronică

Autorităţile au izolat zona prăbuşirii, în apropiere de Engelmannsreuth, în nordul landului Bavaria, iar pompierii încercau să stingă flăcările care au cuprins epava avionului, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei regionale.

Cauza prăbuşirii avionului militar american nu este cunoscută deocamdată.

Forţele Aeriene ale SUA au anunţat că este vorba despre un avion de tip F-16, de la baza aeriană americană Spangdahlem, din vestul Germaniei, relatează CNN.

Roman Markert, comandant adjunct al poliţiei din Pegnitz, a declarat pentru portalul local de ştiri nordbayern.de că avionul decolase de la baza militară de antrenament Grafenwoehr şi s-a prăbuşit în timpul efectuării unor manevre.

Baza de la Grafenwoehr este una dintre cele mai mari baze de antrenament americane din afara Statelor Unite şi cea mai mare bază multinaţională de antrenament din Europa, având aproximativ 10.000 de soldaţi americani şi 3.000 de angajaţi civili germani.

Soldaţi americani care susţin misiunile NATO se antrenează alături de militari din alte ţări aliate şi aproximativ 40.000 de americani locuiesc în zonă.

Mediafax