Valul de căldură din Cipru a adus temperaturi de până la 57 grade Celsius – atât de cald încât volanele au început să se topească. Oamenii au fost sfătuiţi să nu îşi lase ziarele sau alte documente pe bordul maşinilor, datorită posibilităţii ca acestea să ia foc.

În Nicosia, capitala insulei, au fost raportate temperaturi chiar şi mai mari, de 63 grade Celsius.

U.K. Met Office a emis un avertisment călătorilor britanici care se află sau se îndreaptă spre acea regiune, susţinând că valul de căldură loveşte diverse părţi ale Orientului Mijlociu şi Mării Mediterane.

Ministerul cipriot al Muncii şi Afacerilor Interne a anunţat că începând de săptămâna viitoare, timp de 4 zile, va fi aplicată o interdicţie pentru muncă în intervalul orar 12 – 16. Interdicţia ar putea fi extinsă dacă valul de căldură rămâne constant.

Copiii, vârstnicii şi alte persoane care suferă de astm sau diverse afecţiuni ar trebui să evite să iasă afară în perioada 10 a.m. – 4 p.m., a declarat Asociaţia Medicală din Cipru. Pe Internet, un utilizator de Twitter a postat o poză cu iPhone-ul său care s-a înfierbântat atât de tare încât a încetat să mai funcţioneze.

Un alt utilizator a postat o poză în care arată cum poartă mănuşi atunci când conduce maşina, pentru a nu atinge volanul cu mâinile goale.