Dumitru Prunariu, primul român care a ajuns în spaţiul cosmic, a anunţat pe Facebook o tragedie petrecută în familia sa în urmă cu câteva ore.

”Nepotica noastră Arina s-a făcut îngeraş. O meningita fulminanta ne-a răpit-o în câteva ore”, a scris Dumitru Prunariu pe reţeaua de socializare Facebook.

Potrivit unor informaţii neconfirmate decesul s-ar fi produs în urma unui şoc toxico-septic. Germenul care a produs infecţia nu a fost încă identificat, fiind necesare 48 de ore pentru testare. Micuţa pacientă s-a stins în mai puţin de o oră după ce a ajuns la Institutul Matei Balş, într-o stare foarte gravă. Fetiţa fusese într-o tabără, pe Dunăre, şi apoi câteva zile la mare.

”Cât de mici se vedeau vacile din aparatul de zbor”

Arina era nepoata cea mare a cosmonautului, în vârstă de 11 ani. Ea zburat pentru prima dată cu un planor la 2 ani şi jumătate. ”Primul lucru care a impresionat-o a fost cât de mici se vedeau vacile din aparatul de zbor”, declara Dumitru Prunariu, pentru Gândul, în 2011. În interviul amintit, Prunariu povesteşte şi despre nepoţelul său, Andrei, dar şi despre nepoata mai mică, Ana. Primul cosmonaut român are doi băieţi, Cătălin Prunariu fiind la rândul său pilot pe avioane de linie şi avioane de acrobaţie

Dumitru Dorin Prunariu (n. 27 septembrie 1952, Braşov) este primul cosmonaut român. La 14 mai 1981 a zburat în spaţiul cosmic. A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spaţial „Intercosmos" şi a petrecut în spaţiu 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute. Este de profesie inginer aeronautic.

A fost pe rând ofiţer inginer în cadrul Comandamentului Aviaţiei Militare, şef al Aviaţiei civile române, preşedinte al Agenţiei Spaţiale Române, ambasador al României în Federaţia Rusă, preşedintele Consiliului de ne-militarizare a spaţiului cosmic din cadrul ONU. În prezent are gradul de general-maior în rezervă.