Serviciile de securitate din Bulgaria caută doi cetăţeni străini, un român şi o femeie din Franţa, suspectaţi de legături cu organizaţia teroristă Stat Islamic, potrivit televiziunii publice bulgare (BNT), citată de site-ul sofiaglobe.com.

Mimo Popescu, un român în vârstă de 24 de ani, şi Ezidis Elham, o tânără franceză de 29 de ani de origine iraniană, s-ar afla de câteva zile la Sofia, fiind căutaţi activ de autorităţi. Nu se ştie cu certitudine când şi cum ar fi ajuns cei doi în Bulgaria.

În presa bulgară au fost publicate fotografii cu documente ale celor doi, însă nu este exclus ca ele să fie false.

Conform postului TV, autorităţile bulgare au fost informate de servicii secrete străine despre prezenţa celor doi suspecţi pe teritoriul Bulgariei.

Prima reacţie a MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că Ambasada României la Sofia nu a primit informaţii de la autorităţile bulgare legate de acest caz.

„Ambasada României la Sofia se află în legătură directă cu autorităţile bulgare competente. Până în prezent, oficialităţile de la Sofia nu au furnizat misiunii diplomatice române informaţii cu privire la cazul semnalat în presa locală. Ministerul Afacerilor Externe monitorizează situaţia şi este pregătit să acorde instituţiilor bulgare asistenţa necesară, în limitele propriilor competenţe instituţionale”, se arată într-un răspuns al MAE la solicitarea Digi24.