Structurile Ministerului Afacerilor Interne participă sâmbătă, 21 septembrie a.c., la cea de-a VI-a ediţie a festivalului AeroNautic Show 2013, eveniment ce se va desfăşura în zona Parcului Crângaşi – Lacul Morii din Bucureşti. Pompierii, jandarmii şi poliţiştii de frontieră, alături de piloţii şi salvatorii Ministerului Afacerilor Interne vor prezenta publicului larg exerciţii demonstrative şi simulări ale unor intervenţii aeriene şi navale. Inspectoratul General de Aviaţie (IGA) al MAI va simula o intervenţie în cazul unei misiuni de salvare pe apă. Salvatorii unităţii de aviaţie a MAI vor ilustra modul în care intervin în misiuni de căutare, salvare şi evacuare a unei persoane aflată în apă, într-o situaţie de dificultate. Pentru această intervenţie, piloţii MAI vor aduce elicopterul cât mai aproape de zona în care se află persoana în cauză, după care, unul dintre salvatori va fi coborât în apă cu ajutorul troliului. Odată ajuns în proximitatea persoanei aflate în dificultate, salvatorul o va asigura cu ajutorul echipamentului de salvare, după care cei doi vor fi ridicaţi la bordul aeronavei.

Aeronava MI - 17 va prezenta modalitatea de acţiune pentru stingerea incendiilor de suprafaţă, prin folosirea unui dispozitiv acroşat de tip bambi-bucket. Piloţii MAI vor arăta publicului modul în care acest dispozitiv, cu o capacitate de 3.000 litri de apă, poate fi alimentat din zbor, precum şi procedura dispersării acestei cantităţi de apă în mai puţin de două secunde deasupra zonei afectate de incendiu.

Inspectoratul General de Aviaţie al MAI va desfăşura în comun cu IGSU un exerciţiu demonstrativ ce va prezenta modalitatea de intervenţie în cadrul misiunilor SMURD.
Scafandrii din cadrul ISU Bucureşti vor interveni pentru recuperarea din apă a unei persoane aflată în dificultate. Aceasta va fi adusă la mal, moment în care un elicopter SMURD de tip EC-135 va ateriza, va prelua persoana şi o va transporta către o unitate de terapie intensivă.