Cel puţin 27 de persoane au murit marţi şi alte peste 40 au fost rănite după ce două trenuri supraaglomerate au deraiat în timp ce traversau un pod afectat de inundaţii în centrul Indiei, potrivit unor surse oficiale, citate de AFP.

Echipele de salvare au acţionat toată noaptea pentru a scoate pasagerii blocaţi în aceste trenuri, care circulau în direcţii opuse atunci când vagoanele lor au deraiat în statul Madhya Pradesh. Aproximativ 300 de persoane au fost salvate, conform poliţiei şi altor responsabili.

'Douăzeci şi şapte de persoane au murit în accident', a declarat pentru AFP şeful poliţiei feroviare din acest stat, M.S.Gupta, precizând că bilanţul morţilor ar putea creşte.

Cel puţin 25 de călători răniţi au fost spitalizaţi, a anunţat un alt responsabil local.

Un tren, care venea din capitala economică Mumbai, pare să fi fost afectat de o creştere subită a nivelului apelor râului Machak. Patru sau cinci vagoane din coada garniturii au deraiat, a declarat unui post de televiziune indian un purtător de cuvânt de la Ministerul Căilor Ferate.

Celălalt tren de pasageri, care se îndrepta de la Patna (est) spre Mumbai, a fost afectat de asemenea de apele umflate ale râului. Locomotiva sa şi două sau trei din primele vagoane au deraiat, potrivit aceluiaşi purtător de cuvânt.

AGERPRES