Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor dezbate marţi un nou termen în dosarul ANRP în care fosta şefă a DIICOT Alina Bica este judecată pentru fapte de corupţie în legătură cu retrocedarea unor terenuri,, potrivit Agerpres.

Tot la instanţa supremă este programat şi dosarul disjuns din ANRP, în care sunt judecaţi separat Alina Bica şi Adriean Videanu pentru infracţiuni care nu au legătură cu retrocedarea terenurilor.

Pe 19 iunie, Curtea Supremă a decis să conexeze cele două dosare ANRP, cunoscute ca "Bica 1" şi "Bica 2", în care este judecată Alina Bica.

Dosarul "Bica 1" a fost trimis în instanţă în luna decembrie 2014, Alina Bica fiind acuzată de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, faptă săvârşită ca secretar de stat şi reprezentanta Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

Dosarul "Bica 2" a fost trimis de DNA în instanţă pe data de 26 februarie, Adriean Videanu fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el stând în arest preventiv în perioada 31 ianuarie — 6 februarie.

În acest dosar, Dorin Cocoş este acuzat de trafic de influenţă (două fapte) şi dare de mită, iar fiul acestuia, Alin Cocoş, de complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită.