Şapte migranţi din Sri Lanka şi Afganistan şi călăuza lor, un cetăţean ucrainean, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Tulcea în Delta Dunării, după ce au trecut fluviul cu o ambarcaţiune, în dreptul localităţii Pardina, intenţionând să ajungă în Spaţiul Schengen.

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră de la Pardina au organizat, în noaptea de duminică spre luni, în baza unei informaţii, o acţiune de combatere a migraţiei ilegale, iar la intersecţia canalelor Stipoc şi Pantelei ale Dunării au descoperit opt bărbaţi care nu îşi justificau prezenţa în zonă şi nu vorbeau limba română, scrie MEDIAFAX.

Grupul a fost dus, pentru verificări, la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Pardina, unde s-a stabilit că, dintre aceşti bărbaţi, cinci sunt cetăţeni din Sri Lanka, doi sunt afgani, iar ultimul ucrainean.

Ei au declarat că au traversat Dunărea dinspre Ucraina la adăpostul întunericului, cu o ambarcaţiune, călăuză fiindu-le cetăţeanul ucrainean, un bărbat în vârstă de 50 de ani.

Transfugii, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, au spus că intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au început cercetările în acest caz pentru intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea lor să fie luate măsurile legale ce se impun.