Mihai Chiriţă, denumit şi "pistolarul din Militari", a fost condamnat vineri de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani închisoare cu executare, după ce în noiembrie 2013 a rănit cu un pistol cu bile trei persoane, printre care o tânără care şi-a pierdut un ochi.

 
 

Interlopul a primit 5 ani pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă, 2 ani pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, 2 ani pentru uz de armă fără drept şi 2 ani pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Pedepsele au fost contopite iar Mihai Chiriţă va executa pedeapsa cea mai grea, de 5 ani, informează Agerpres.

În acelaşi dosar au fost condamnate şi cele două surori ale interlopului, Florentina Chiriţă şi Mariana Cristina Chiriţă, la câte 2 ani cu suspendare, aceeaşi pedeapsă fiind aplicată şi în cazul mamei şi tatălui acestora, Elena Chiriţă şi Tomiţă Chiriţă.

Pe latură civilă, instanţa a dispus ca Mihai Chiriţă să-i plătească părţii vătămate Daniela Sînziana Borz echivalentul în lei a sumei de 71.250 euro.

De asemenea, el trebuie să achite Spitalului de Urgenţă Bucureşti suma de 17.361 lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare efectuate pentru Daniela Sînziana Borz şi 995 lei cheltuieli de spitalizare pentru partea vătămată Adrian Alecsandru, precum şi 8.515 lei către Spitalul Universitar de Urgenţă Elias.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

În noiembrie 2013, Mihai Chiriţă a tras cu un pistol cu bile în faţa unui hipermarket din cartierul bucureştean Militari, rănind trei persoane. Incidentul a avut loc după ce două dintre surorile lui Mihai Chiriţă, dintre care una de profesie avocat, nu au vrut să stea la coadă la magazin şi au intrat în conflict cu alte persoane.

Chemat în ajutor, Mihai Chiriţă a scos un pistol cu bile de cauciuc şi a început să tragă, rănind trei persoane, tânăra care şi-a pierdut un ochi şi doi bărbaţi.