Creşterea temperaturilor extreme va provoca între 30.000 şi 40.000 de decese pe an în deceniul 2030 - 2040, potrivit experţilor care au analizat impactul pe care îl va avea schimbarea climatică asupra sănătăţii oamenilor, relatează EFE.

Experţi reuniţi la conferinţa internaţională desfăşurată la Barcelona, convocată de New York Academy of Sciences, de fundaţia catalană Obra Social 'la Caixa' şi de organizaţia Biocat, au prognozat că temperaturile în Europa vor creşte cu 4 grade între perioada 2070 şi 2100 ca urmare a schimbării climatice.

"În prezent 8 milioane de oameni îşi pierd viaţa în fiecare an în întreaga lume din cauza nivelelor înalte de poluare ambientală", a declarat Chris Dye, director pentru strategie al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Potrivit expertului, variaţiile climatice vor provoca tulburări asupra persoanelor cu boli cronice cardiovasculare şi respiratorii, grupurile de populaţie cele mai vulnerabile fiind cei cu vârste de sub 15 ani şi persoanele de peste 75 de ani.

AGERPRES