Autorităţile moldovene l-au reţinut şi expulzat pe George Simion, liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, o mişcare care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România, cetăţeanul român primind interdicţie de a mai intra pe teritoriul moldovean cinci ani, scrie Jurnal de Chişinău.

El a confirmat pe pagina sa de Facebook că a fost reţinut, explicând că motivul ar fi marşul unionist pe care Platforma Acţiunea 2012 îl va organiza sâmbătă în Chişinău.

Se temeau sa nu fie multă lume pe ‎16 mai pentru ‎unire, a adăugat George Simion, în mesajul postat pe Facebook. Serviciul moldovean de Informaţii şi Securitate nu a comentat informaţiile.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 este o coaliţie de asociaţii nonguvernamentale şi grupuri civice care susţin unirea Republicii Moldova cu România.

George Simion a mai fost vizat de o interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova în decembrie 2014, dar măsura a fost anulată în doar câteva ore. George Simion explica atunci că s-a aflat în această situaţie din cauza atitudinii critice faţă de Guvernul de Chişinău.

Mediafax