Copilotul companiei Germanwings suspectat că a prăbuşit intenţionat un avion în Alpii francezi în martie, provocând moartea celor 150 de persoane de la bord, a exersat prăbuşirea în timpul cursei anterioare, relatează cotidianul Bild, citat de Reuters în pagina electronică.

Cotidianul care citează surse din cadrul agenţiei franceze de investigare a accidentelor aeriene BEA, a relatat marţi că va fi publicat un raport în care se precizează că Lubitz a exersat reducerea altitudinii de zbor în aceeaşi zi, pe cursa Dusseldorf-Barcelona.

Potrivit surselor citate de Bild, raportul BEA va menţiona o "coborâre controlată care a durat câteva minute şi pentru care nu există nicio jusitifcare aeronautică".

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, care se deplasa de la Barcelona spre Dusseldorf, s-a prăbuşit la 24 martie în Alpii francezi, provocând moartea a 150 de persoane, între care 72 de germani şi 50 de spanioli. Potrivit primelor elemente ale anchetei, avionul a fost prăbuşit intenţionat de copilotul german Andreas Lubitz, care suferea de probleme psihice.

MEDIAFAX