Au loc percheziţii, în această dimineaţă, în Constanţa, la mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală. Se estimează că în acest caz statul a fost prejudiciat cu aproximativ un milion şi jumătate de euro.

Poliţişti ai Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa efectuează 28 percheziţii domiciliare şi la societăţile comerciale ale unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Sunt vizate 17 persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniu prestărilor de servicii şi construcţiilor. Din primele cercetări a reişit fraptul că, cei în cauză ar fi cauzat un prejudiciu statului român de aproximativ 1.500.000 de euro.

Persoanele bănuite vor fi conduse la audieri, la sediul I.P.J. Constanţa, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

La activităţile desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunal Constanţa participă şi poliţişti din cadrul Serviciului Regional de Poliţie Transporturi Constanţa, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime şi Inspctoratelor de Poliţie ale Judeţelor Giurgiu şi  Vâlcea, precum şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Constanţa.