Alina Bica şi Dorin Cocoş ar putea fi plasaţi în arest la domiciliu, în dosarul "Bica2", după ce instanţa supremă a înlocuit măsura arestului preventiv în cazul celor doi, hotărârea putând fi, însă, contestată de procurorii anticorupţie.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis, marţi, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cel la domiciliu în ceea ce îi priveşte cu Bica şi pe Cocoş, pe o durată de 30 de zile.

În acelaşi dosar, magistraţii au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive în cazul lui Ionuţ Mihăilescu cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Prin aceeaşi sentinţă, instanţa supremă a dispus începerea judecăţii în dosarul "Bica 2", după ce procurorii DNA au transmis anumite lămuriri solicitate de ICCJ în 3 aprilie.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis în parte, la începutul lunii aprilie, excepţiile formulate de avocaţii Alinei Bica şi au constatat neregularitatea actului de sesizare, respectiv a rechizitoriului din dosarul "Bica 2", cu privire la infracţiunea de luare de mită, acuzaţie legată de dosarul lui Ovidiu Tender, din 2006, de la Tribunalul Bucureşti.

Procurorul DNA care a instrumentat dosarul "Bica 2" a trebuit să precizeze, în răspunsul solicitat de instanţă, dacă a disjuns cauza pentru această infracţiune, atât în forma autoratului, cât şi a complicităţii, precum şi dacă a disjuns cauza doar pentru folosul necuvenit constând în cedarea acţiunilor pe care Ovidiu Tender le deţinea la SC UPRUC SA Făgăraş, judeţul Braşov.

Tot atunci, judecătorii au constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în acest dosar şi au dispus transmiterea la DNA a încheierii motivate, pentru ca, în termen de cinci zile de la comunicare, procurorul să remedieze neregularităţile actului de sesizare şi să comunice dacă menţine trimiterea în judecată a Alinei Bica pentru două infracţiuni de luare de mită, urmând să coreleze aceste dispoziţii cu cele privind infracţiunile de complicitate la luare de mită, cu care a fost sesizată instanţa în privinţa inculpatului Ionuţ Mihăilescu.

Omul de afaceri Dorin Cocoş mai are emis pe numele lui un mandat de arestare la domiciliu, în dosarul "Microsoft". De asenmenea, şi Alina Bica mai este arestată la domiciliu într-un alt dosar, respectiv în "Bica 1".