Arabia Saudită a lansat în noaptea de miercuri spre joi o operaţiune militară în Yemen pentru a-l sprijini pe preşedintele Abd-Rabbu Mansur Hadi, contestat de rebelii şiiţi houthi, a anunţat ambasadorul regatului saudit la Washington, potrivit AFP.

Riadul a anunţat că 100 de avioane participă la operaţiunea militară lansată contra rebelilor houthi în Yemen. De asemenea, circa 150.000 de soldaţi au fost desfăşuraţi în Yemen.

Loviturile aeriene lansate miercuri noaptea de aviaţia saudită au distrus depozite de muniţii ale rebelilor houthi şi au cauzat moartea mai multor lideri ai acestora, potrivit agenţiei de presă Al-Arabiya, cu sediul la Dubai. Forţele Aeriene Regale Saudite au preluat joi dimineaţă controlul asupra spaţiului aerian yemenit, adaugă sursa citată.

Marocul şi Sudanul şi-au exprimat şi ele dorinţa de a lua parte la operaţiunile militare contra rebelilor houthi din Yemen şi în care sunt implicate zece state, printre care Iordania şi Egipt.

De cealaltă parte, miliţiile houthi au anunţat că sunt pregătite să facă faţă singure, fără a fi nevoie să solicite ajutorul Iranului, aliatul rebelilor din Yemen.

AGERPRES

Foto:ibtimes.com