Două elicoptere care transportau pasageri ce filmau o emisiune populară din Europa s-au prăbuşit luni într-o zonă izolată din nord-vestul Argentinei, provocând moartea a opt cetăţeni francezi - între care mai mulţi sportivi - şi doi argentinieni, au anunţat autorităţile, citate de Associated Press. 

Elicopterele s-au prăbuşit în timp ce zburau în apropiere de Villa Castelli în provincia La Rioja, la circa 1.170 de kilometri nord-vest de Buenos Aires, a declarat secretarul pentru Securitate din La Rioja, Cesar Angulo, pentru postul public de televiziune TN.

Toate cele zece persoane aflate la bordul aeronavei au murit. "S-a produs o explozie şi se crede că (elicopterele) s-au ciocnit", a declarat Angulo. Fotografiile arată epavele arse şi fumegânde ale elicopterelor căzute la sol.

Guvernul din La Rioja a anunţat într-un comunicat că printre cei zece morţi se află şi sportivii francezi Camille Muffat, medaliată cu aur la înot la Jocurile Olimpice, Alexis Vastine, campion olimpic la box, şi navigatoarea Florence Arthaud. Sportivii francezi făceau parte din echipa care filma reality show-ul "Dropped", o emisiune de supravieţuire cu mai multe versiuni în Europa, a declarat primarul din Villa Castelli, Andres Navarrete.

Echipa a ajuns duminică în Villa Castelli, unde a filmat anterior o versiune a emisiunii pentru Elveţia şi Danemarca, a afirmat Navarrette.

Piloţii argentinieni, identificaţi drept Juan Carlos Castillo şi Roberto Abate, au murit în accident.

"Cauzele accidentului nu sunt cunoscute", a spus Navarrete pentru postul de radio Cadena 3. Angulo a afirmat că unul dintre elicoptere aparţine provinciei La Rioja, iar celălalt provinciei vecine Santiago del Estero.

"Elicopterul din La Rioja era un Eurocopter cu o capacitate de şase persoane. Acesta s-ar fi lovit de celălalt elicopter, din Santiago del Estero la scurt timp după decolare", se arată într-o declaraţie a Guvernului provincial.