Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, spune că este pregătită pentru orice, inclusiv la o pedeapsă cu ani grei de închisoare, potrivit motivării date de magistraţi în dosarul „Bica 2”. Fostul procuror-şef al DIICOT este arestat pentru fapte de corupţie, de altfel dosarele instrumentate în perioada în care a condus instituţia urmează să fie verificate. Alina Bica, Dorin Cocoş şi Alin Cocoş rămân în arest preventiv, a decis vineri seara instanţa.

Instanţa a respins cererea celor trei privind ridicarea acestei măsuri. Adriean Videanu, cercetat în acelaşi dosar, rămâne sub control judiciar.

Fosta şefă a DIICOT a spus că este pregătită pentru o condamnare, dar că în continuare se consideră nevinovată. Ea a precizat că dacă nu s-ar fi considerat nevinovată ar fi făcut eventuale denunţuri în încercarea de a obţine o măsură privativă de libertate mai blândă, precum arestul la domiciliu, aşa cum s-a întâmplat de altfel cu ceilalţi inculpaţi din primul dosar de corupţie în care Bica a fost trimisă în judecată, anume o despăgubire supraevaluată acordată omului de afaceri Gheorghe Stelian.

Alina Bica a mai susţinut că este pregătită pentru o condamnare la ani grei de închisoare, dând exemplul unui judecător de la Tribunalul Bucureşti, condamnat recent la o pedeapsă de 22 de ani de închisoare.

Fosta şefă a DIICOT a mai spus că nu a făcut altceva decât să respecte legea, făcând referire şi la acuzaţiile de luare de mită precum şi la cele cum că l-ar fi favorizat pe Adriean Videanu, ridicându-i în mod abuziv sechestrul de pe o parte din acţiunile de la TitanMar.

În acelaşi document este redat şi ultimul cuvânt al omului de afaceri Dorin Cocoş. Acesta le-a spus judecătorilor că vrea să fie cercetat în arest la domiciliu şi în acest dosar, nu doar în dosarul Microsoft, deoarece şi în acest caz şi-a recunoscut faptele pentru care a fost trimis în judecată.

Mai mult decât atât, el a făcut şi denunţuri, arătându-le procurorilor indicii despre fapte pe care nu le aveau în cercetare. Este vorba despre sume de bani care ar fi ajuns la membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, mai exact fosta şefă a ANRP – Crinuţa Dumitrean, sau fostul vicepreşedinte instituţiei – Sergiu Diacomatu.

O altă declaraţie interesantă a fost dată de fiul lui Dorin Cocoş, Alin. Acesta le-a spus textual magistraţilor că regretă că a stat la aceeaşi masă cu tatăl său şi cu Sergiu Diacomatu, atunci când tatăl său i-a dat fostului vicepreşedinte al ANRP o sumă de bani pentru o decizie dată în dosarul de despăgubire înaintat de omul de afaceri Gheorghe Stelian.