O româncă se află printre zecile de persoane rănite în urma unor explozii produse în apropierea Madridului, la o hală de reciclare a reziduurilor periculoase. Românca este în afara oricărui pericol.

35 de oameni au fost răniţi, dintre care 3 sunt în stare gravă, potrivit agenţiei EFE.

Unul dintre muncitori, un bărbat în vârstă de 37 de ani, a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, în timp ce unul dintre colegii săi, în vârstă de 42 de ani, are arsuri pe 18% din corp. O femeie de 22 de ani şi-a fracturat bazinul după ce a căzut în timpul incendiului.

10 persoane au fost transportate la mai multe spitale cu răni minore, iar două au primit primul ajutor pe loc. Alte 20 de victime cu răni minore au mers singure la spitalul Sureste din Arganda, potrivit serviciilor de urgenţă. 8 ore au fost necesare pentru ca pompierii să controleze flăcările. Nu se ştie care a fost cauza exploziilor.

Fumul care se putea vedea de la mai mulţi kilometri era toxic şi a obligat autorităţile să închidă  şcolile din zonă. Puterea deflagraţiilor a provocat daune şi în alte hale industriale din apropiere.

Fabrica afectată se află în Arganda del Rey, un oraş cu 10 mii de rezidenţi români. Ambasada României de la Madrid a subliniat că păstrează legătura cu autorităţile spaniole.

Este pentru a doua oară în mai puţin de 4 ani când un incendiu izbucneşte la această hală.