Un schior român a murit vineri în Bulgaria, în urma unui incident care a avut loc pe o pistă din staţiunea bulgară de schi Bansko, scrie presa bulgară. 

Serviciul de salvamont din Bansko a fost alertat vineri, către ora locală 11.00 (11.00, ora României), potrivit site-ului Novinite. Tânărul a căzut pe pista de schi numărul 11, care coboară din vârful Muntelui Todorka până în Valea Plato, precizează site-ul.

Românul a fost transportat de urgenţă la un spital din localitatea Razlog, însă medicii nu au reuşit să-l salveze, scrie agenţia Focus News. Tânărul a murit la spital din cauza rănilor grave pe care le-a suferit în urma căderii, precizează agenţia.

Spitalul din Razlog a anunţat că schiorul nu s-a lovit de vreun stâlp sau alt obiect, precizând că rănile grave pe care le prezenta au fost cauzate de viteza mare cu care schia şi de impactul la cădere, precizează Focus.

Tânărul se afla în şoc traumatic şi prezenta o hemoragie internă, scrie site-ul Novinite, potrivit căruia cauza cea mai probabilă a morţii ar fi hemoragia internă şi o fractură la nivelul coloanei vertebrale.