Michele Ferrero, cel mai bogat om din Italia, a încetat din viaţă sâmbătă, la domiciliul său din Monte Carlo, informează Il Sole 24 ore. Avea 89 de ani şi era bolnav de mai multe luni. Averea sa este estimată la 23,4 miliarde de dolari, fiind pe locul al 30-lea în clasamentul bogaţilor lumii, potrivit Forbes.

El era patronul companiei Ferrero Group, pe care, împreună cu fratele, o moştenise de la tatăl său în 1957 şi a făcut-o celebră în toată lumea prin patru produse devenite extrem de populare: Nutella, ciocolata Kinder, bomboanele Ferrero Rocher şi Tic Tac.

Tatăl lui Michele, Pietro, a pus bazele companiei la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, după ce a deschis un laborator pentru produsele de patiserie ale soţiei. Neavând cacao la dispoziţie, Pietro a folosit o cremă de alune, de care regiunea nu ducea lipsă. În 1964, Michele a îmbunătăţit reţeta şi a denumit-o „Nutella”. Produsul a cunoscut un succes imediat, răspândindu-se în Italia şi în restul lumii.

La vestea morţii lui Michele Ferrero a reacţionat şi preşedintele Republicii Italiene, care a transmis un comunicat în care exprimă condoleanţe.

„Ferrero a fost foarte mulţi ani în prim-planul industriei italiene, reuşind să rămână mereu în picioare graţie produselor inovatoare şi muncii sale tenace. Italia îi păstrează o amintire plină de recunoştinţă şi pentru sprijinul adus culturii”, spune preşedintele Republicii, Sergio Mattarella.

Grupul Ferrero are în prezent peste 22.000 de salariaţi în întreaga lume şi o cifră anuală de afaceri de peste 8 miliarde de euro.

Michelle Ferrero îi cedase preşedinţia grupului în 2011 fiului său, Giovanni.

SURSA. Digi24.ro