Directorul Romarm, Dan Tache, arestat pentru abuz în serviciu, nu poate justifica 100.000 de dolari şi 35.000 de euro, Agenţia Naţională de Integritate cerând comisiei de specialitate de la Curtea de Apel Braşov să îi verifice averea.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că există o diferenţă nejustificată între averea dobândită şi veniturile realizate de Dan Tache, director general al Companiei Naţionale Romarm SA şi fost director general adjunct al SC Carfil SA, în perioada 30 iulie 2010 - 27 august 2013.

"Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Braşov în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Tache Dan în perioada exercitării funcţiilor publice", se arată într-un comunicat de presă al ANI.

Potrivit sursei citate, Dan Tache a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate, însă directorul Romarm nu a depus la dosar un punct de vedere.

Dan Tache şi şeful sucursalei Romarm din Braşov, Aurel Velţan, au fost arestaţi în 11 februarie, pentru abuz în serviciu, în legătură cu încheierea ilegală a unor contracte de prestări servicii cu SC Gold Trans Tur SRL, care a încasat peste 770.000 de lei fără a executa serviciile prevăzute.

MEDIAFAX