Trei români au fost arestaţi la Roma, fiind acuzaţi că ar fi ucis un politician. În acest caz a fost interogată şi o româncă, implicată într-o relaţie amoroasă cu victima, relatează Corriere della Sera.

Crima a avut loc în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în Mentana, o suburbie a Romei.   Lucio Giacomoni, un medic pensionat în vârstă de 71 de ani, consilier local şi activist al partidului Forza Italia, a fost găsit mort în baia vilei sale, cu urme de lovituri în zona feţei.

Autorităţile italiene au depistat trei suspecţi români, asupra lor fiind găsite obiecte furate din casa medicului ucis.

Cei trei imigranţi români arestaţi duminică, la Roma, sub acuzaţia că l-ar fi tâlhărit şi ucis pe un politician local, un medic pensionat, au recunoscut faptele, ei furând 2.000 de euro, o tabletă digitală şi un dispozitiv iPhone, potrivit ziarului Il Messaggero, informează Mediafax. Cei trei români le-au spus anchetatorilor că sperau să găsească circa 20.000 de euro în casa victimei, explicând că au găsit doar 2.000 de euro şi două dispozitive digitale.

Românii au spus că nu au vrut să îl omoare pe medic, ci doar să jefuiască locuinţa.

 
 
 

Lucio Giacomoni, un medic pensionat în vârstă de 71 de ani, consilier local şi activist al partidului Forza Italia, a fost găsit mort în baia vilei sale din localitatea Mentana, plin de sânge şi prezentând urme de lovituri în zona feţei.

Medicul, care era divorţat, nu era singur în locuinţă în momentul jafului urmat de crimă. Bărbatul era cu o tânără - româncă ori moldoveancă (potrivit diverselor relatări ale presei italiene). "A fost un jaf", le-a spus femeia anchetatorilor. Tânăra susţine că şi ea a fost bătută de agresori, având răni în zona feţei.