Patru deţinuţi deosebit de periculoşi au evadat în această după amiază din arestul IPJ Cluj. Potrivit primelor informaţii, difuzate pe surse de catre poliţiştii clujeni, cei patru se aflau în programul de plimbare, care se desfăşoară într-o curte internă de mici dimensiuni, cu pereţi din beton şi acoperită cu grilaje de fier. Poliţiştii susţin că cei patru au rupt grilajul de fier care acoperă locul unde se desfăşoară plimbarea, au escaladat zidul din beton şi au reuşit să fugă prin curtea interioară a Poliţiei Cluj spre strada Decebal de unde s-au făcut nevăzuţi, scrie EVZ.ro.

Cei patru evadaţi sunt consideraţi de poliţişti deosebit de periculoşi având antecedentte penale şi mai multe sentinţe pentru furt şi alte fapte cu violenţă. Unul dintre cei patru este Claudiu Botorea, care are pe numele lui mai multe condamnări pentru furturi, ultima din 2012, la trei ani şi şase luni de închisoare. După ce a fost eliberat, Botorea a început din nou să fure fiind prins şi arestat în data de 9 iulie 2014.

Al doilea deţinut care a evadat în timpul programului de plimbare este Tiberiu Lăcătuş. Acesta este specializat în furturi şi se află de mai multe săptămâni în arestul IPJ Cluj. Al treilea Alexandru Bartoş care, din primele informaţii este cercetat pentru tentativa de omor. Al patrulea deţinut, tot un hoţ este Daniel Baciu.

Cei patru sunt acuzaţi de tentativă de omor şi furturi şi se află în arestul IPJ Cluj de mai multe săptămâni.