Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara richter s-a produs, astăzi, în provincia indoneziană Aceh, provocând moartea unei persoane şi rănirea altor aproximativ 50, au anunţat surse medicale, citate de AFP.

"Am primit aproximativ 50 de persoane rănite după prăbuşirea pereţilor caselor lor", a declarat pentru AFP Ema Suryani, medic într-o clinică din Lampahan (nord), precizând că tratează "răni deschise şi fracturi".

"Un copil a murit în circumstanţe similare", a subliniat ea.

"Pacienţii, originari din diferite localităţi din Indonezia, au fost aduşi cu camioanele", a adăugat ea.

Cutremurul s-a produs la ora 07.37 GMT (10.37 ora României), la o adâncime de zece kilometri şi la 55 de kilometri sud de oraşul Bireun, pe coasta de nord a provinciei, potrivit institutului american de geofizică USGS.

Locuitorii panicaţi au ieşit în stradă în Banda Aceh, capitala provinciei, unde cutremurul a durat aproximativ un minut, potrivit unui jurnalist al AFP aflat la faţa locului.

Indonezia este situată pe Cercul de Foc al Pacificului, unde plăcile tectonice intră frecvent în coliziune, provocând cutremure sau erupţii vulcanice.

Un cutremur de intensitate mare a afectat ţara în 2004, determinând formarea unui tsunami devastator, soldat cu 170.000 de morţi în Aceh, Sumatra, şi zeci de mii de victime în tot Oceanul Indian.

Sursa: realitatea.net