Poliţia greacă a anunţat miercuri arestarea în cartierul Neos Kosmos din Atena a unui bărbat grec în vârstă de 50 de ani suspectat de cel puţin 30 de jafuri armate vizând bănci şi magazine. Suspectul a fost prins de o echipă a poliţiei Delta Force în baza unui mandat de arestare emis de autorităţile române pentru tentativă de omor şi port ilegal de armă, informează agenţia ANA.

Suspectul, al cărui nume nu este precizat de ANA, a fost condamnat la opt ani de închisoare de un tribunal penal din Bucureşti.

O anchetă efectuată de departamentul Crime împotriva Proprietăţii a indicat că bărbatul de 50 de ani a comis în total 27 de jafuri bancare şi trei jafuri armate contra unor magazine începând din anul 2008, acţionând individual, în diferite cartiere din Atena.

El folosea motociclete furate pe care le abandona nu departe de locul unde a avut loc jaful. Potrivit poliţiei, până acum el este suspectat de 11 furturi de motociclete. Suma totală furată în aceste jafuri este estimată la 327.000 de euro.

Suspectul a fost condus în faţa unui procuror, în timp ce poliţia continuă să investigheze posibila lui implicare în infracţiuni similare.