Un adolescent în vârstă de 15 ani din Montreal a fost inculpat pentru încercarea de a părăsi teritoriul canadian cu scopul de a participa la activităţi teroriste, a anunţat poliţia federală, citată de AFP.

Adolescentul, a cărui identitate nu a fost divulgată, a jefuit un magazin, ameninţându-l pe vânzător cu un cuţit. El a furat 2.200 de dolari cu scopul de a-şi finanţa proiectul de deplasare în străinătate, potrivit poliţiei federale.

Poliţia îl acuză că a comis acest jaf "cu scopul de a susţine o organizaţie teroristă şi de a părăsi Canada pentru a participa la activităţile unui grup terorist din străinătate". Adolescentul riscă o pedeapsă de 25 de ani de închisoare.

Acesta este al doilea cetăţean canadian urmărit penal pentru încercarea de a participa la activităţi teroriste, în contextul unei legislaţii dure la adresa canadienilor care vor să se alăture grupării Stat Islamic în Irak sau Siria.

Pe 22 octombrie, un alt tânăr canadian a asasinat un militar la un memorial al eroilor din Ottawa, intrând ulterior în Parlament, unde a fost ucis de forţele de ordine.

În iulie, un canadian originar din Somalia a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru încercarea de a se alătura unei mişsări islamiste.