Pianista Alexandra Dăriescu şi orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, concertează pe scena Ateneului Român sâmbătă, de ziua Regelui Mihai I, pentru susţinerea programului „Tinere Talente“, potrivit Mediafax. Evenimentul, care se va desfăşura sâmbătă, de la ora 18, se află la cea de-a VII-a ediţie şi va avea loc în prezenţa Familiei regale a României.

Programul muzical al serii include Concertul nr. 1 în si bemol minor pentru pian şi orchestră, op. 23 de Piotr Ilici Ceaikovski.

Desemnată de revista Forbes ca membră a generaţiei „30 sub 30“, Alexandra Dăriescu este considerată o excepţională ambasadoare a muzicii clasice. Ea este câştigătoarea premiului „Woman of the Future“ şi prima pianistă de origine română care a susţinut un concert pe scena londoneză Royal Albert Hall, alături de Orchestra Filarmonicii Regale.

În debutul concertului regal, trei „Tinere Talente“ - soprana Diana Alexe, mezzosoprana Cosmina Stancu şi tenorul George Vîrban - vor urca pe scena Ateneului Român pentru a interpreta arii din opere cunoscute precum „La Traviata“, „Carmen“ şi „Linda di Chamounix“.

Fondurile strânse la ediţia din acest an a concertului vor sprijini programul naţional „Tinere Talente“ - ediţia 2015.

Cei mai promiţători tineri artişti români din domeniul muzicii clasice şi al artelor plastice, aflaţi la început de carieră şi în imposibilitatea de a se dezvolta pe viitor din motive financiare, vor primi burse de studiu, mentorat şi oportunităţi de promovare. În ultimii ani, peste 170 de tineri artişti plastici şi muzicieni au reuşit performanţe extraordinare cu susţinerea fundaţiei.

Radio România Muzical va transmite evenimentul, în direct, de la orele 18.00. TVR 1 este coproducător al evenimentului.