Poliţia efectuează zece percheziţii luni dimineaţă în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, fiind vizate mai multe societăţi comerciale suspectate de evaziune fiscală. Se estimează că prejudiciul total se ridică la 10 milioane de euro.

În caz sunt implicaţi reprezentanţii unor firme de pază care ar fi creat un circuit de societăţi comerciale prin intermediul căruia au făcut tranzacţii fictive în valoare de 25 de milioane de euro.

Printre firmele care sunt cercetate se numără şi Shelter Security, al cărei patron este omul de afaceri Alin Ionescu, soţului cântăreţei Cristina Spătar. Totodată, se fac verificări şi la locuinţele unor persoane fizice, prieteni şi angajaţi ai acestuia.

Conform unor surse apropiate anchetei, citate de Mediafax, Alin Ionescu a avut o înţelegere cu mai mulţi angajaţi şi prieteni care au înfiinţat firme pe numele lor, dar în realitate acestea ar fi fost controlate tot de Ionescu. Astfel, între firma Shelter Security şi aceste societăţi au fost efectuate mai multe tranzacţii fictive de prestări servicii.

"În fapt, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii prestatoare de servicii de securitate şi pază ar fi creat un circuit infracţional format din zece societăţi comerciale prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive în perioada 2009-2012, în valoare de aproximativ 25.000.000 de euro", se arată în comunicatul Poliţiei Române.

Ca urmare a înregistrării achiziţiilor fictive de servicii în contabilitatea agentului economic, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 10 milioane de euro.

După percheziţiile efectuate, 12 persoane urmau să fie duse la audieri.