Luni, 29 septembrie, după ora 11.00, au loc percheziţii ale procurorilor la facultăţi din Bucureşti şi Târgu Jiu. Un profesor şi mai mulţi studenţi sunt vizaţi de ancheta procurorilor, pentru luare/dare de mită. Suspiciunile de luare de mită sunt legate de examenul de licenţă.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză penală faţă de un cadru didactic universitar şi studenţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare mită, luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu, existând suspiciuni că, în cursul lunilor iulie – septembrie a.c., acesta ar fi solicitat şi primit bani de la studenţi pentru a le facilita obţinerea unor rezultate favorabile la examenul de licenţă, precum şi a le furniza lucrări de licenţă gata elaborate.

În cursul zilei de astăzi, 29 septembrie 2014, procurorii derulează percheziţii simultane în 4 locaţii din Târgu Jiu şi Bucureşti. Acţiunea este efectuată cu sprijinul Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţiei Generale Anticorupţie, precum şi cu suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.