Cel puţin patru curse aeriene transatlantice spre diferite oraşe din SUA au fost vizate, luni, de telefoane anonime de ameninţare, însă, din fericire, toate aceste alerte s-au dovedit false, potrivit relatărilor din presa americană, preluate de DPA.

Toate cursele au aterizat în siguranţă, iar la bordul lor nu au fost găsite bombe sau alte materiale periculoase, susţin aceleaşi surse media. Potrivit acestora, care citează un comunicat al Biroului Federal de Investigaţii (FBI), toate telefoanele de ameninţare au fost date de aceeaşi persoană.

Un avion al companiei Air France, care zbura pe ruta Paris — New York, a fost escortat de aeronave de vânătoare americane până la aterizarea pe aeroportul John F. Kennedy, după ce a fost primit un apel anonim despre existenţa unei ameninţări la bordul aparatului.

Un zbor Delta Air Lines de la Paris spre Boston şi cursele United Airlines de la Madrid şi Edinburgh către Newark, New Jersey, s-au numărat printre celelalte zboruri vizate.

Numărul exact al curselor în legătură cu care s-au primit telefoane de ameninţare nu se cunoaşte cu exactitate. Unele relatări vorbesc despre patru, altele despre zece.

Potrivit FBI, autorităţile consideră aceste ameninţări necredibile.

Cu toate acestea, congresmanul Peter King, membru al Camerei Reprezentanţilor, a declarat că va fi declanşată o anchetă, care va investiga, cel mai probabil, şi eventuala implicare a grupării jihadiste Statul Islamic

AGERPRES