Asiguraţii cu vârste peste 18 ani din Bucureşti vor primi începând de vineri cardurile de sănătate. Din data de 22 septembrie va începe distribuirea cardului şi în alte judeţe din ţară. Livrarea cardurilor este asigurată de Poşta Română.


Conform înţelegerii dintre Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi Poşta Română, vor fi preluate în reţeaua poştală câte 6-700.000 de carduri pe zi, în cinci tranşe pentru fiecare judeţ. Primele carduri vor fi primite de bucureşteni, iar în data de 22 septembrie va începe distribuirea cardului concomitent în mai multe judeţe.

Poşta Română s-a obligat să distribuie cardurile în termen de 20 de zile de la recepţionarea lor.

Procesul de distribuire va continua în luna octombrie pentru cei aproximativ 12,5 milioane de asiguraţi pentru care au fost tipărite cardurile, precizează CNAS.

Cardul de sănătate va fi înmânat numai titularului, în baza unui act de identitate şi a semnăturii de primire. Avizul pe care operatorul poştal îl lasă la domiciliul asiguratului în cazul în care nu va fi găsit va conţine numărul de telefon al factorului poştal, astfel încât asiguratul să îl poată contacta pentru a stabili intervalul orar în care factorul poştal poate reveni în zilele următoare pentru a-i preda cardul de sănătate.

Dacă în intervalul celor 20 de zile cardul nu a putut fi predat, asiguratul poate să îşi ridice personal cardul de sănătate de la casa de asigurări în a cărei evidenţă se află, după un termen de 10 zile lucrătoare, pe care Poşta Română îl are la dispoziţie pentru a preda cardul casei de asigurări.