Un cutremur cu magnitudinea de moment de 6,0 grade a avut loc, duminică dimineaţă, în statul american California, anunţă Institutul american de geofizică. 

Potrivit USGS, seismul a avut loc la ora locală 3.20 (13.20, ora României), la adâncimea de 10,8 kilometri.
 

Epicentrul cutremurului a fost în nordul statului american California, la şase kilometri nord-vest de orăşelul American Canyon, la nouă kilometri sud-sud-vest de localitatea Napa, la 13 kilometri nord-vest de Vallejo şi la 82 de kilometri vest-sud-vest de Sacramento.

Aproximativ 28.000 de locuinţe au rămas fără electricitate însă, deocamdată, nu au fost semnalate victime, relatează AFP.
 
Cutremurul a fost simţit puternic în oraşele San Francisco şi Davis.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade a avut loc, duminică dimineaţă, în vestul Iranului, la frontiera cu Irakul şi la adâncimea de zece kilometri, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

Cutremurul a avut loc la ora 7.14 (5.44, ora României), la 50 de kilometri de oraşul iranian Shush, la 70 de kilometri nord de Golful Persic, la 450 de kilometri de Teheran şi la 335 de kilometri de Bagdad.
 
Seismul nu s-a soldat cu victime şi nici nu a provocat daune materiale semnificative.
 
De asemenea, un cutremur cu magnitudinea de moment de 6,4 grade a avut loc în centrul statului Chile, fără însă a se solda cu victime sau cu daune materiale semnificative, anunţă Departamentul chilian pentru Situaţii de Urgenţă.
 
Cutremurul a avut loc sâmbătă la ora locală 18.35 (duminică, 1.35, ora României), epicentrul fiind la 40 de kilometri de oraşul Quillota. 
 
Seismul a fost simţit în Santiago de Chile şi în alte cinci regiuni ale ţării.
 
Sute de mii de persoane au intrat în panică din cauza seismului care a durat 30-40 de secunde, iar liniile de telecomunicaţii şi alimentarea cu electricitate au fost întrerupte în cartiere ale capitalei.

Cutremurul nu s-a soldat cu victime şi nici cu daune materiale semnificative