Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele ucrainean Petro Poroşenko au pledat pentru „oprirea livrărilor de arme“ din Rusia în Ucraina într-o convorbire telefonică, a anunţat cancelaria, potrivit Agerpres. „Partenerii sunt de acord că aceste livrări de arme trebuie oprite şi o încetare a focului convenită“, a precizat purtătorul de cuvânt al dnei Merkel, Steffen Seibert, citat într-un comunicat.

Cancelarul şi şeful statului ucrainean au discutat despre situaţia din estul Ucrainei. Ei s-au referit în special la informaţiile separatiştilor proruşi care pretind că au primit un transport de tancuri şi întăriri de trupe din Rusia, a precizat cancelaria.

„Cancelarul şi-a exprimat dorinţa ca guvernul rus să adopte o poziţie asupra acestor informaţii şi declaraţii ale separatiştilor“, a precizat Steffen Seibert.

Angela Merkel a formulat revendicări similare vineri când a discutat cu preşedintele rus Vladimir Putin, după o distrugere parţială anunţată de armata ucraineană a unei coloane de blindate ruseşti pe teritoriul Ucrainei. Această informaţie a fost dezminţită de Moscova.

O reuniune este programată duminică la Berlin între miniştrii de externe german, rus, ucrainean şi francez pentru a încerca să dezamorseze tensiunile.

Un lider separatist a declarat, într-o înregistrare video difuzată sâmbătă, că rebelii au primit întăriri de combatanţi instruiţi în Rusia şi vehicule blindate noi, aminteşte Reuters.