10 percheziţii sunt efectuate la această oră de poliţiştii prahoveni, pentru probarea activităţii ilicite a membrilor unei grupări infracţionale specializate în furturi de produse petroliere şi braconaj cinegetic. 10 persoane vor fi conduse la sediul I.P.J. Prahova, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică şi Secţiilor de Poliţie Rurală, din cadrul I.P.J. Prahova, efectuează, la data de 06 August a.c, 10 percheziţii domiciliare, în comunele Brazi, Bărcăneşti şi Tinosu, judeţul Prahova, şi în judeţul Ialomiţa.

Percheziţiile se desfăşoară la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în comiterea de furturi de produse petroliere din conductele magistrale şi braconaj cinegetic, care acţiona în judeţul Prahova, precum şi în judeţele limitrofe.

Acţiunea are loc în continuarea cercetărilor într-un dosar penal ce vizează o grupare infracţională specializată în furturi de produse petroliere şi braconaj cinegetic, dosar în care au mai fost efectuate 15 percheziţii la data de 30 Iulie a.c..

Din cercetări, a rezultat faptul că membrii grupării infracţionale ar fi comis şi un furt dintr-o societate comercială din judeţul Prahova.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii urmăresc depistarea bunurilor susceptibile a proveni din săvârşirea acestor infracţiuni, a bunurilor folosite la comiterea faptelor, precum şi a 10 persoane, dintre care 4 bănuite în cauză, pentru a fi conduse la sediul I.P.J. Prahova, în vederea continuării cercetărilor.

Prejudiciul creat prin activitatea infracţională, estimat până în prezent, este de 100.000 de lei. La aceste percheziţii participă şi jandarmi.

Reamintim faptul că, la data de 30 Iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, S.A.E.S.P., Serviciului Criminalistic, Poliţiei Oraşului Urlaţi, Secţiilor de Poliţie Rurală nr. 3 Blejoi, nr. 7 Cocorăştii Colţ, nr. 10 Valea Călugărească, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, din cadrul I.J.P. Prahova, au efectuat 15 percheziţii domiciliare.

Dintre cele 15 percheziţii, 13 s-au desfăşurat în comunele Bărcăneşti, Brazi şi Sângeru, judeţul Prahova, iar două în judeţul Ilfov.

Percheziţiile au fost efectuate la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în comiterea de furturi de produse petroliere din conductele magistrale şi braconaj cinegetic, care acţiona în judeţul Prahova, precum şi în judeţele limitrofe.

În urma celor 15 percheziţii domiciliare efectuate, la data de 30 Iulie a.c., în judeţul Prahova şi judeţul Ilfov, s-au ridicat 3.000 de litri de produse petroliere, instrumente de braconat, produse din carne, care sunt folosite pentru probarea activităţii infracţionale. De asemenea, s-a dispus sechestru asigurător asupra a două autoutilitare

Cercetările sunt continuate de poliţişti, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

SURSA: IJP Prahova