O echipă de 70 de experţi olandezi şi australieni se află vineri la locul prăbuşirii avionului malaysian în estul Ucrainei, pentru a căuta cadavrele victimelor care nu au fost găsite încă, au anunţat autorităţile olandeze, potrivit Mediafax. Experţii olandezi şi australieni au reuşit să ajungă la locul prăbuşirii avionului malaysian în estul Ucrainei, după mai multe încercări eşuate, din cauza luptelor din proximitate. Aceştia au efectuat joi o muncă de recunoaştere, pentru ca cercetările să poată începe cât mai repede posibil, în cursul vizitei următoare, anunţase ministrul olandez al Justiţiei.

Armata ucraineană a anunţat joi dimineaţă că îşi va suspenda pentru o zi ofensiva din est împotriva separatiştilor proruşi, la cererea secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, pentru a permite accesul experţilor internaţionali la locul prăbuşirii avionului.

Experţii olandezi şi australieni responsabili cu ancheta în cazul prăbuşirii avionului malaysian în Ucraina au fost nevoiţi luni să se întoarcă din drum în timp ce încercau să meargă la locul catastrofei, unde se află fragmente din epava avionului Malaysia Airlines. Marţi şi miercuri, aceşti experţi şi poliţişti au fost nevoiţi să renunţe din nou să se deplaseze la locul catastrofei, din cauza luptelor din proximitate.

Avionul MH17 al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord, a fost doborât pe 17 iulie, în estul Ucrainei, de către separatiştii pro-ruşi cu o rachetă anti-aeriană.