Echipa de experţi olandezi şi australieni însărcinată cu ancheta asupra accidentului aerian din 17 iulie din estul Ucrainei a renunţat marţi, pentru a treia oară în ultimele zile, să se deplaseze la locul prăbuşirii avionului din cauza luptelor care au loc în apropiere, a anunţat Ministerul Justiţei olandez, informează AFP.

Grupul de experţi nu a părăsit Doneţkul pentru a merge la faţa locului. Sunt prea multe confruntări pe drumul şi în zona care duce spre locul unde au căzut fragmente ale avionului de linie malaezian, a indicat ministerul într-un comunicat.

Aceşti experţi şi poliţişti au fost obligaţi luni să se întoarcă din drum spre Doneţk, în timp ce încercau să ajungă la locul unde se află fragmente ale aparatului Boeing-777, al companiei Malaysia Airlines, a cărui distrugere în zbor la 17 iulie s-a soldat cu 298 de victime.

Consiliul de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei declarase luni la prânz că armata ucraineană duce lupte în mai multe localităţi situate la câţiva kilometri de locul tragediei.

În acest context, ambasadorul Rusiei la ONU a acuzat Ucraina că vrea să preia controlul asupra locului prăbuşirii avionului care efectua zborul MH17, în pofida rezoluţiei 2166 a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, într-o tentativă de a influenţa ancheta.