Luptele au continuat în ziua de joi în estul Ucrainei, cu precădere în fiefurile separatiste Slaviansk şi Kramatorsk. Oficialii de la Kiev confirmă moartea a cinci soldaţi ucraineni, în timp ce numărul victimelor înregistrate de partea separatiştilor se ridică la câteva sute.

Confruntarea dintre armata ucraineană şi rebelii proruşi au continuat şi la Lugansk, unde miercuri au murit cel puţin 9 persoane. Bilanţul victimelor este mai mare în rândul separatiştilor, însă nu au fost publicate statistici oficiale. Luptele au fost reluate în noaptea de luni spre marţi în estul separatist al Ucrainei, după o perioadă de mai bine de o lună de acalmie. Preşedintele Petro Poroşenko a ordonat reluarea ofensivei antitero asupra regiunii separatiste. Rebelii au ripostat, însă atacul pare că a reuşit să separeu grupările care, acţionau coordonat, sub comanda unor comandanţi ruşi, cunoscuţi ca făcând parte din structurile de informaţii şi securitate ale Rusiei.

Deja, unii lideri separatişti locali au cerut încetarea focului şi asigurarea unui culoar liber de retragere spre est, spre graniţa cu Rusia la care rămân mobilizaţi câteva zeci de mii de soldaţi.