În cadrul Olimpiadei Internaţionale de Chimie, care s-a desfăşurat între 15 şi 24 iulie, la Moscova, elevii români au obţinut trei medalii de argint şi o medalie de bronz. A fost cea de-a 45-a participare a României la acest concurs, care a îmbogăţit şi de această dată palmaresul ţării cu patru medalii. Aceşti copii ne fac să fim mândri de ei şi să nu ne pierdem speranţa că în România, încă mai există şi capete luminate. Putem spune că, da, suntem bucuroşi că astfel de oameni ne reprezintă ţara peste hotare şi ne fac să fim mândri de ei!

Maria Andreea Filip (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) este unul dintre elevii medaliaţi. Ea a participat şi la ediţia precedentă a acestei olimpiade şi a câştigat medalia de argint, reuşind aceeaşi performanţă şi acum.

Ceilalţi doi elevi distinşi cu medalii de argint sunt Adrian Murgoci (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" din Bucureşti) şi Dumitru Călugăru (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu).  Medalia de bronz a fost câştigată de Mihai Grigore Prună (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu" din Baia Mare). Deşi avem elevi buni şi în Prahova, ei nu au reuşit să ajungă până în această etapă a concursului. Vor mai fi şanse şi anul viitoar şi poate atunci, copiii prahoveni vor obţine un loc fruntaş.

La competiţia din acest an au participat 279 de concurenţi din 77 de ţări. Olimpicii români s-au întors în ţară aseară, la ora 1.50 AM, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă".