Asociaţia Litoral-Delta Dunării (ALDD) a anunţat miercuri, într-un comunicat de presă, că sezonul turistic estival 2014 va debuta în forţă, cu evenimente ce se vor derula pe 1 Mai simultan în toate staţiunile de pe litoral, potrivit Agerpres.

Potrivit agendei pregătită deja de organizatori, pe plajele din Năvodari, Mamaia, Costineşti, Neptun, Mangalia şi în Parcul Primăriei din Eforie Sud sunt programate jocuri tradiţionale în aer liber (volei, badminton, jocuri marinareşti, ştafete etc), urmate de spectacole organizate pe scenele special amenajate, în apropierea plajelor din aceste staţiuni.

„Ziua de 1 Mai va debuta cu tradiţionala paradă iniţiată de ALDD, pe întregul litoralul românesc, de la Mangalia — Eforie — Constanţa — Mamaia — Năvodari, coloana de maşini fiind alcătuită din autobuze etajate, maşini de epocă şi de raliu, motociclete, maşini off-road etc. Seara va continua cu petreceri organizate până dimineaţa de cluburile de pe litoral, special deschise pentru cele patru zile libere, un spectaculos joc de artificii şi lasere şi lansări de lampioane. În Mamaia, pe plajă, împreună cu mii de turişti, va fi lansat filmul oficial de promovare a staţiunii Mamaia“, a precizat Adriana Fomenko, consilier în cadrul Asociaţiei Litoral-Delta Dunării.

Hotelierii dau asigurări că tarifele pentru pachetele de vacanţă din perioada 1-4 mai nu au crescut faţă de anul trecut. Astfel, pentru minivacanţa de Paşte, în staţiunea Mamaia un turist trebuie să plătească 50 de lei pe noapte, fără mic dejun, la un hotel de două stele, 88 de lei la o unitate de două stele — cu mic dejun inclus şi pentru minimum două nopţi, cel mai mare preţ (448 de lei pe noapte) fiind la un hotel de patru stele, cu mic dejun, prânz, cină, gustări, acces la SPA, precum şi excursii la cetăţile Enisala şi Histria, dar şi divertisment şi animaţie pentru copii.

În staţiunile din sudul litoralului, la un hotel de trei stele, turistul trebuie să achite 88 de lei pe noapte, cu mic dejun şi minimum trei nopţi de cazare, şi 230 de lei pe noapte la un hotel de cinci stele — minimum trei nopţi de cazare. Oferta include prânz tradiţional de Paşte, seară cu foc de tabără, berbecuţ la proţap şi degustare de vinuri.

Pentru cei care doresc să-şi prelungească vacanţa, începând cu data de 5 mai se va desfăşura programul „Litoralul pentru toţi“, cu oferte de cazare la preţuri de tarife sociale.

Anul acesta, potrivit solicitărilor înregistrate de agenţiile de turism, în staţiunile de pe litoralul românesc al Mării Negre vor fi peste 40.000 de turişti, de 1 Mai.