Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, a fost condamnat astăzi, de Curtea de Apel Bucureşti la şapte ani de închisoare cu executare. Totodată, fostul primar din Snagov, Apostol Muşat, a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare, în dosarul în care cei doi sunt acuzaţi de corupţie. Decizia nu este, însă, definitivă.

În calitate de primar al comunei Jilava, Adrian Mladin (în foto) i-ar fi pretins unei persoane, denunţătoare în cauză, suma de 500.000 de euro din care, la data de 19 septembrie 2011, ar fi primit 50.000 de euro, pentru ca, abuzând de prerogativele funcţiei, să dispună întocmirea, de către Comisia Locală de Fond Funciar, a unui plan parcelar în care să fie incluse toate terenurile denunţătorului, în suprafaţă totală de 23,8 hectare, iar loturile să fie alipite, a anunţat realitatea.net.

În 28 iulie 2011, Mladin l-ar fi determinat pe finul său Szasz Ovidiu să încheie un contract de cesiune fictiv, la notariat, cu denunţătorul, prin care acesta din urmă să îi cedeze drepturile asupra a două terenuri. În realitate, acest contract ar fi fost încheiat doar pentru a garanta şi a ascunde săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi totodată de a ascunde originea ilicită a celor două terenuri, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.