Fostul ministru al turismului a depăşit de săptămâni întregi cele 21 de zile de carantină, timp în care ar fi trebuit să i se stabilească regimul de detenţie. Un lucru însă a împiedicat procedura: divergenţele dintre reprezentanţii Penitenciarului de Femei Târgşor şi judecătorul delegat cu supravegherea deţinutei Udrea. Potrivit legii, persoanele condamnate la o pedeapsă mai mare de trei ani, cum este cazul fostului ministru, îşi execută detenţia în regim închis, asta însemnând mai multe restricţii pentru cel privat de libertate: imposibilitatea de a ieşi la muncă în afara închisorii, de participa la unele dintre activităţile din penitenciar, deci întârzierea liberării condiţionate.

 

Numai că Udrea a petrecut luni de zile în arest preventiv atât în România cât şi în Costa Rica. Ne amintim cu toţii ziua capturării fostei blonde a politicii româneşti în Costa Rica şi închiderea ei în puşcăria de acolo. Astfel, judecătorul de supraveghere a ţinut cont de aceste perioade care i se scad din pedeapsă.  Aşadar, cine are dreptate? Cum şi o parte şi cealaltă par depăşite de dificilul caz ‘’Udrea’’, conflictul se rezolvă în instanţă. Potrivit surselor noastre, reprezentanţii penitenciarului din Prahova au cerut lumină de la Judecătoria Ploieşti. Acolo se va tranşa soarta fostului demnitar.

 

ELENA UDREA I-A ÎNNEBUNIT PE JUDECĂTORI. NU MAI SUPORTĂ DETENŢIA AŞA CĂ TREI CONTESTAŢII LA EXECUTARE AU FOST DEPUSE DE FOSTUL SIMBOL AL POLITICII ROMÂNEŞTI

Condamnată la şase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea nu conteneşte în a apela la toate căile de atac pentru a simţi din nou aerul libertăţii. Femeia a formulat trei contestaţii la executare pe rolul mai multor instanţe. Susţine că este victima abuzurilor justiţiei. În toate cererile sale, fosta şefă de la turism susţine că a fost condamnată pe nedrept, de un complet de judecată nelegal constituit.

 

TOATE INSTITUŢIILE IMPORTANTE ALE STATULUI ROMÂN AU PE MASĂ CAZUL ELENEI UDREA. SRI, COMISIA DE ABUZURI DIN CADRUL PARLAMENTULUI ŞI CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII, PRINTRE AUTORITĂŢILE SESIZATE DE CEA CARE A FOST DE-A DREAPTA LUI BĂSESCU

Avem documentele trimise de Elena Udrea la cele mai ‘’grele’’ instituţii din România. Din spatele gratiilor, femeia face acuzaţii dure la adresa unora dintre judecătorii care au trimis-o după gratii şi cere investigarea felului în care ar fi fost îngenunchiată de „sistem”. Acuzaţiile sale au fost depuse la SRI, Comisia de Abuzuri din Senat, Guvernul României şi chiar Consiliul Superior al Magistraturii. Speră ca măcar una dintre aceste instituţii va cerceta lanţul de „întâmplări” care a dus la arestarea ei.

 

UDREA SCHIMBĂ LEGEA ÎN PUŞCĂRIE

Avocatul Poporului s-a sesizat după ce Elena Udrea şi-a strigat revolta privind felul în care au loc întâlnirile dintre mamele deţinute şi copiii lor. Fostul ministru a declarat că a trebuit să-şi privească fiica printr-un geam în timpul vizitei la penitenciar. „O să aduc în discuţie o ştire absurdă creată de prevederea legală care face ca un copil să-şi vadă mama aflată în detenţie doar printr-un geam numit dispozitiv de protecţie, fără să se poată atinge, fără să îi poată sta în braţe, fără să poată simţi iubirea mamei care îi lipseşte atât de mult.”, a declarat fostul ministru din spatele gratiilor. Cazul Elenei Udrea este, de fapt, cazul a sute de femei condamnate care cer schimbarea modului în care decurg întâlnirile mamă-copil in mediul privativ de libertate.

 

 

 

 

Sursa: www.zin.ro