Absolvenţii de gimnaziu au scăpat uşor de emoţiile din timpul examenelor, iar acum iau o mică pauză pentru a se bucura de statutul de viitori liceeni Cu toate astea, mai este un pas până la acest lucru: repartizarea la instituţiile de învăţământ în funcţie de media de la probele din cadrul Evaluării Naţionale. Procedura computerizată este programată pe data de 14 iulie. Până atunci, elevii şi părinţii se întreabă care sunt criteriile de departajare şi care este mecanismul pentru a putea completa fişele de admitere cu opţiunile învăţăceilor. Iată mai multe detalii!
Repartizare licee 2022: detalii despre procedură
Absolvenţii din clasa a VIII-a se bucură de o pauză după marile emoţii de la examenele din cadrul Evaluării Naţionale 2022. Admiterea la liceu bate la uşă, iar ei se pregătesc deja să afle care va fi instituţia în care îşi vor petrece cei mai frumoşi ani de şcoală. Procedura de repartizare computerizată este pe data de 14 iulie.
Majoritatea părinţilor şi elevilor se întreabă care sunt criteriile de departajare şi cum este mecanismul. Compania care administrează softul de repartizare computerizată pentru admiterea la liceu a realizat în anul 2017 un ghid în care oferă detalii despre acest lucru.
Cum se completează fişa de înscriere la liceu 2022?
1. Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor. Vedeţi mai jos cum se face completarea fişei de admitere pentru fiecare câmp în parte.
2. Completează pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult, chiar dacă nu eşti sigur că media îţi permite să intri la aceste opţiuni. Nu vei fi dezavantajat. Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să fii repartizat.
3. Ţine cont de mediile de admitere din anii precedenţi pentru a-ţi calcula şansele de intrare la fiecare dintre opţiunile exprimate.
4. Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere nu îţi poate dăuna în nici un fel–oricum intri la prima opţiune a ta la care mai sunt locuri.
5. Statistic, mediile de admitere sunt de la un an la altul puţin mai mari, un motiv în plus pentru a completa cât mai multe opţiuni pe fişă. Este posibil ca anul acesta media de intrare la una din opţiuni să fie mult mai mare decât anii trecuţi, la fel cum este posibil să fie mai mică. Mediile anilor trecuţi sunt orientative.
6. Validarea fişelor este o operaţiune simplă, dar obligatorie pentru toţi candidaţii – eventualele greşeli apărute în transcrierea mediilor din cataloagele şcolare pe fişa de opţiuni, în completarea numelui candidatului sau scrierea neciteaţă a codurilor liceelor pot cauza neplăceri. Computerul “nu ştie” că un elev a completat codul 115 dar de fapt îl interesează specializarea cu numărul 151, sau că media de absolvire nu este 5,75 ci 7,55.
7. Între momentul validării fişei şi repartizarea computerizată, fişele sunt centralizate în bazele de date judeţene şi de aici în baza de date naţională de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
8. După verificări multiple şi corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea computerizată.
9. Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.
Pentru fiecare candidat se caută prima opţiune de pe listă unde mai sunt locuri libere, iar elevul este repartizat la aceasta. Dacă se găseşte un altul la care opţiunile exprimate în fişă nu îi permit să intre la un liceu, el rămâne nerepartizat, indiferent de media pe care o are.
Repartizare licee 2022. Cum afli online la ce liceu ai intrat
5 iulie 2022
- citeşte totul despre:
- repartitie liceu,
- evaluare nationala,
- mecanism,
- ghid,
- scoala



Din aceeaşi categorie:
Trenuri cu viteza melcului
(8 august 2013 - Cristina IANCU)
107 vizualizări
246 noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, in Romania
(22 iunie 2020)
107 vizualizări
Cutremur în România. Seismul s-a produs la 110 kilometri adâncime
(28 octombrie 2019)
86 vizualizări
SONDAJ IRES: Ce părere au românii despre lupta anticorupţie
(13 martie 2015)
63 vizualizări
Camera Deputaţilor a adoptat impozitarea cu până la 85% a tuturor pensiilor speciale din România, inclusiv cele ale magistraţilor, militarilor şi poliţiştilor
(17 iunie 2020)
221 vizualizări
A murit Bogdan Niculescu Duvăz, membru marcant al PSD
(17 noiembrie 2019)
196 vizualizări
Sub semnătura lui Orban, guvernul blochează majorarea pedepselor pentru agresorii sexuali de copii şi trimite legea la CCR, pentru că sunt discriminaţi pedofilii!
(4 august 2020)
100 vizualizări
Cluburile sportive studenţeşti trec în subordinea instituţiilor de învăţământ superior
(18 septembrie 2019)
41 vizualizări
14 oraşe din România selectate în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii
(27 octombrie 2015)
101 vizualizări
Prognoza meteo pentru lunile de iarnă
(26 noiembrie 2014)
56 vizualizări
România trece la ORA DE IARNĂ!
(23 octombrie 2015)
37 vizualizări
Un val de scumpiri istorice va lovi puternic România. „Nu s-a văzut în ultimii 20 de ani”
(5 aprilie 2022)
403 vizualizări
Încă o mini-vacanţă pentru români
(7 august 2013)
164 vizualizări
Cîmpeanu: E nevoie de educaţie sexuală/ Strategia aceea de educaţie parentală lansată în anul 2018 era binevenită, nu ştiu de ce am oprit-o
(18 iunie 2021)
20 vizualizări
Precipitaţii mixte şi local polei în Bucureşti şi pe drumuri din 9 judeţe; două drumuri judeţene sunt încă închise, iar 13 trenuri sunt anulate
(4 martie 2018)
52 vizualizări
214 noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, in Romania
(23 iunie 2020)
374 vizualizări
Cîmpeanu: Şcolile, închise ultimele. Rata de infectare a elevilor care învaţă online e mai mare decât a celor care merg la şcoală
(22 martie 2021)
226 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole