Un bărbat din judeţul Bihor a dispărut de acasă în luna decembrie a anului trecut şi în tot acest timp a fost căutat de familie. Recent, Istvan Venkli a fost găsit mort. Acesta avea 45 de ani şi locuia în comuna bihoreană Şimian. Dispariţia sa a fost semnalată în noaptea de 18 spre 19 decembrie 2021, după miezul nopţii, atunci când a fost văzut pentru ultima dată de soţia lui. În realitate, Venkli fusese asasinat la comandă.

 

Un bărbat de 45 de ani a fost asasinat la comanda soţiei şi verişoarei

Două femei din Bihor, partenera şi verişoara lui Istvan Venkli, sunt suspectate că ar fi angajat un interlop pentru a-l ucide pe bărbatul de 45 de ani, contra sumei de 40.000 de lei, cei trei fiind reţinuţi sub acuzaţia de omor calificat. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, această crimă a avut loc în decembrie 2021.

 

Astfel, o femeie şi prietena sa ar fi premeditat să-l ucidă pe iubitul uneia dintre ele şi văr al celeilalte. Cele două ar fi apelat la serviciile unui asasin, în schimbul sumei de 40.000 lei.

 

Anchetatorii bihoreni au descoperit că Venkli a fost omorât din cauza loviturilor de pe trup. În urma audierilor, poliţiştii şi procurorii au aflat că bărbatul a fost asasinat la comandă pentru suma de 40.000 de lei. Banii au fost plătiţi chiar de nevasta bărbatului, care avea deja o relaţie cu o altă femeie. Ajutată de verişoara lui Istvan, femeia a apelat la serviciile unui asasin plătit, care a şi comis crima.

 

„Numita V.T., împreună cu prietena sa, suspecta R.A., au premeditat să ucidă victima V.I. (soţul numitei VT şi verişorul suspectei RA), prin apelarea la serviciile unei terţe persoane care să comită o astfel de faptă, sens în care R A, l-a determinat pe N I să comită fapta în schimbul sumei de 40.000 lei.

 

În baza înţelegerii dintre cei trei, în seara zilei de 18.12.2021, în jurul orei 22.00, R.A. l-a ademenit pe V.I. pe un drum lăturalnic al drumului ce duce spre vama Valea lui Mihai, în apropierea localităţii Bărantău, unde N.I. i-a aplicat victimei, în zona capului, două lovituri cu un topor, după care cei doi i-au aplicat mai multe lovituri cu un cuţit în zona abdominală, provocându-i leziuni ce au condus la decesul victimei.

 

După acestea, R.A. şi N.I. au transportat victima, cu autoturismul ce aparţinea suspectei R.A., pe un câmp situat în extravilanul oraşului Valea lui Mihai, în apropierea fostei cariere de nisip, situată în zona nord-vestică a oraşului, unde au îngropat cadavrul.

 

Cei trei suspecţi au fost reţinuţi, recunoscând comiterea faptei, cu precizarea faptului că luarea acestei masuri procesuale, nu afectează prezumţia de nevinovăţie de care se bucură cei trei suspecţi.”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

 

Crima oribila in Botosani. Si-a ucis fosta sotie cu sange rece, apoi le-a injunghiat pe mama si sora victimei

 

Ce le-a povestit anchetatorilor nevasta lui Istvan Venkli

Iniţial, soţia bărbatului ucis a susţinut că partenerul ei ar fi lovit-o, iar ea l-a împins, acesta decedând după ce a căzut şi s-a lovit de gresie. Apoi i-ar fi aruncat cadavrul în râul Criş. Potrivit ziarului Bihoreanul, cele două femei ar avea o relaţie de iubire. În decembrie 2021, au pus în aplicare lichidarea lui Istvan Venkli. Ideea i-ar fi aparţinut verişoarei lui, care şi-a convins iubita că el trebuie să moară. Miercuri seară (13 aprilie), cei trei şi-au recunoscut fapta, fiind reţinuţi de oamenii legii.

 

 

 

Sursa: www.impact.ro