Un medic de familie este investigat de către autorităţi pentru vaccinarea fictivă a unor fotbalişti ai echipei de fotbal ASFC Pucioasa, judeţul Dâmboviţa. Medicul în cauză este suspectat că ar fi eliberat adeverinţe false de vaccinare pentru 10 jucători, la cererea soţului, cel care conduce echipa din funcţia de preşedinte.

 

UPPDATE ora 12:20

Sică Bîrdeş, fost atacant la FC Argeş şi Chindia, e „secund” la ASFC Pucioasa şi se ocupă în acest moment de echipă, în absenţa „principalului” Nicu Croitoru. Contactat de GSP.ro, acesta a declarat:

 

„Eu azi-dimineaţă am făcut antrenamentul normal cu echipa. Băieţii convocaţi la audieri pleacă acum la Târgovişte pentru a da declaraţii la Poliţie. Nu ştiu de unde a apărut toată această chestiune. Din câte cunosc, lucrurile s-au derulat foarte corect, jucătorii chiar au fost vaccinaţi. Altfel, nu riscam să mergem la meciuri fără acest demers. Mâine dimineaţă plecăm spre Odorhei, pentru meci, ne vedem mai departe de treabă până la soluţionarea anchetei”.

 

UPDATE ora 12:00

Antrenorul lui ASFC Pucioasa e Nicu Croitoru, secundul lui Adrian Văsâi la România U19. Vineri, lotul are programată plecarea în cantonamentul din Bosnia.

 

Croitoru este, de asemenea, preşedintele Comisiei Tehnice AJF Dâmboviţa, posesor al Lincenţei UEFA PRO şi lector la Şcoala Federală de Antrenori de la Casa Fotbalului. Gazeta a încercat să-l contacteze, dar antrenorul nu a răspuns până la această oră apelurilor ziarului.

 

Percheziţii şi 13 persoane duse la audieri: clubul din România e suspectat că şi-a vaccinat fictiv 10 fotbalişti!

UPDATE ora 11:40

Primarul oraşului Pucioasa, Constantin Emilian Ana, a declarat pentru GSP.ro că preşedintele clubului este Cristi Mitrea (50 de ani), iar doctorul suspectat că ar fi eliberat acele adeverinţe false de vaccinare este soţia acestuia, medicul de familie Daniela Mitrea.

 

Percheziţii şi 13 persoane duse la audieri: clubul din România e suspectat că şi-a vaccinat fictiv 10 fotbalişti!

Cristi Mitrea, preşedintele de la AS FC Pucioasa

Edilul urbei a mai precizat că e posibil ca primăria să-şi retragă finanţarea de la echipă, în funcţie de rezultatele anchetei. „Fără antrenor ne mai putem descurca. Dar ce facem fără cei 10 fotbalişti?”, a mai spus primarul, contactat telefonic.

 

Ce spune legea: falsul şi uzul de fals în adeverinţele de vaccinare se pedepsesc cu închisoare până la 3 ani

Conform Codului Penal, „falsificarea unui înscris oficial, prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de natură să producă consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.”

 

Ştirea iniţială - Suspiciuni de „vaccinare la chiuvetă” la AS FC Pucioasa

În această dimineaţă au fost efectuate percheziţii la cabinetul medical al cadrului medical, o femeie, şi la domiciului acesteia din comuna Aninoasa. Autorităţile suspectează că femeia ar fi vaccinat fictiv - aşa-numita „vaccinare la chiuvetă” - un număr de 10 jucători, astfel încât aceştia să poată participa la anumite competiţii sportive, transmite g4media.ro.

 

IPJ Dâmboviţa transmite într-un comunicat că pentru presupusa vaccinăre s-ar fi decontat ilegal suma de 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate. În consecinţă, 13 persoane urmează să fie duse la audieri.

 

Vaccinare fictivă pentru fotbaliştii clubului de fotbal din Pucioasa. Autorităţile au demarat o investigaţie

„La această oră, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa pun în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară, în localităţile Pucioasa, Corbii Mari şi Aninoasa, din judeţul Dâmboviţa, la persoane bănuite de înşelăciune, fals intelectual şi fals informatic.

 

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverinţe de vaccinare anti-COVID-19. Sunt puse în aplicare 13 mandate de aducere.

 

Din cercetări a reieşit că, în perioada iunie-august a.c., o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverinţe false de vaccinare şi s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor”, se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa, preluat de sursa citată.

 

Echipa în cauză, AS FC Pucioasa, evoluează în seria 5 din Liga 3, unde a obţinut o victorie categorică în prima etapă, 4-0 cu ACS Olimpic Cetate Râşnov.

 

Scandal legat de pariuri la AS FC Pucioasa

În 2019, aceeaşi echipă din Pucioasa era în centrul atenţiei din cauza unui cantonament luxos pe care formaţia din Liga 3 l-a derulat în Antalya. Acolo, FC Pucioasa a participat la un meci suspectat că ar fi fost aranjat pentru pariuri. Din postura de outsider clar, cchipa dâmboviţeană a obţinut o victorie surprinzătoare contra unei echipe din Rusia, totul la o cotă extrem de avantajoasă oferită de agenţiile de pariuri.

 

Acel meci, cât şi întreg cantonamentul celor de la FC Pucioasa, au fost considerate bizare la acea vreme, în condiţiile în care Primăria nu a finanţat echipa cu fonduri atât de mari.

 

 

 

Sursa: www.gsp.ro