În urma controalelor efectuate în ultima săptămână de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) la 65 de restaurante şi hoteluri din Delta Dunării, oficialii au aplicat 71 de amenzi, în valoare de 502 mii de lei, dar şi 27 de avertismente.

 

De asemenea, au fost oprite de la vânzare peste 41 de tone de alimente neconforme, în valoare de peste o sută de mii de lei. Într-un hotel din Delta Dunării au fost găsite produse expirate chiar şi de şapte ani.

 

Oficialii ANPC au găsit nereguli şi în nordul litoralului, la Năvodari, unde au fost descoperite peste 200 de kilograme de peşte fără elemente de identificare, în valoare de peste 5.000 de lei. Restaurantul respectiv a primit o amendă de 18 mii de lei, iar ANPC a formulat o propunere de oprire a activităţii pentru cel puţin şase luni, deoarece în urmă cu două săptămâni, inspectorii au găsit aceleaşi probleme, nerezolvate între timp.

 

În alte restaurante, au fost găsite frigidere ruginite şi alte condiţii de igienă precare.

 

Protecţia Consumatorului a cerut oprirea temporară a activităţii în nouă piscine şi în două hoteluri. În ultimele săptămâni, au fost raportate mai multe cazuri de toxiinfecţie alimentară în staţiunile din litoral şi din Delta Dunării.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro