Avertizarea Cod Portocaliu de furtună este valabilă până la ora 23, pentru judeţele din nord-vestul, centrul şi sud-estul ţării, conform hărţii. Meteorologii prognozează averse torenţiale, descărcări electrice şi, pe alocuri, grindină şi vijelie. Cantităţile de apă vor fi de 35-50 de litri pe metru pătrat, dar izolat vor ajunge şi la 70 de litri pe metru pătrat.

 

Avertizarea Cod Galben de instabilitate atmosferică este în vigoare pentru 12 judeţe şi Bucureşti, tot până la ora 23. Se vor înregistra averse (ce pot avea şi caracter torenţial), descărcări electrice, intensificări ale vântului şi (izolat) grindină. Cantităţile de apă acumulate vor fi de 25-35 de litri pe metru pătart.

 

Ploi abundente se vor înregistrat în toată Muntenia şi Moldova, dar pe arii restrânse, iar fenomene ale instabilităţii atmosferice se vor semnala în mai toată ţara, pe alocuri.

 

După ora 23, un alt Cod Galben intră în vigoare pentru 11 judeţe din nordul ţării, şi va expira sâmbătă, la ora 10. ANM anunţă aceleaşi fenomene meteorologice.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro