Situaţia minivacanţei de 1 mai va fi una foarte dificilă pentru românii care plănuiau să meargă pe litoral. Autorităţile au dezvăluit o serie de restricţii care s-ar putea să-ţi strice planurile.

 

Ministrul Afacerilor Interne a anunţat fără echivoc faptul că nu vor exista cluburi deschise pe litoralul românesc în zilele din jurul datei de 1 mai, când românii obişnuiesc să meargă la mare. O serie de alte restricţii sunt de asemenea luate în calcul pentru acea perioadă, dar acestea din urmă depind de evoluţia pandemiei în următoarele săptămânii.

 

Momentan, de exemplu, este ilegal să stai la plajă fără mască de protecţie, dar această regulă ar putea fi eliminată ”în vârful muntelui sau la plajă”. Totul ţine de indicele de incidenţă, de numărul cazurilor depistate în regiune şi, implicit, de locurile libere în spitale, mai ales la terapie intensivă.

 

„În acest moment reglementarea de mască este în vigoare. Masca este obligatorie în spaţiul public. Până pe 1 mai vom mai avea discuţii în CNSU şi e posibil să discutăm despre eventualitatea de a limita purtarea măştii în anumite situaţii, în vârful muntelui sau la plajă”, a spus ministrul.

 

“În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că în această perioadă această activitate este restricţionată şi avem, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea în noaptea de Înviere, aceste unităţi economice nu sunt deschise. Ele nu pot funcţiona. Ne dorim ca pas cu pas, în funcţie de evoluţia acestei epidemii, în funcţie de modul în care Guvernul va ridica gradual restricţiile impuse, tot gradual ne putem gândi ca într-un viitor apropiat aceste petreceri să fie permise, tot cu respectarea anumitor reguli. În acest moment nu avem o reglementare care să permită acest lucru”, a adăugat ministrul Lucian Bode într-o intervenţie televizată la Prima TV.

 

În final, deşi nu este interzis să mergi pe litoralul românesc de 1 mai, există un risc semnificativ ca preţurile să fie foarte mari, mai ales pentru cazare. Motivul are legătură cu faptul că hotelurile nu-şi vor putea ocupa locurile decât în proporţie de 70%.

 

“Este permisă cazarea în cele 17 staţiuni de pe litoral, sunt evidenţiate în hotărârea CNSU, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi, foarte important, cu respectarea acelei reglementări – maxim 70% din capacitatea de cazare să fie ocupată”, a concluzionat ministrul de Interne.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro